ז’אן קלוד ג’ונסאדם שפלןאהד פישוף אולה סבצ'וקאופיר אילזצקיאופיר בחמוצקיאופיר קלמפרראורי פרוסטאורי קצנשטייןאילי אדטואילן וולקובאלכס דרולאמנון וולמןאסף תלמודיגיא ברשגיא דוביוסגיא האריסדגנית אליקיםדניאל דוידובסקידניאל שרידהרלד רוביןזהר שפירחגי פרטשמןיוני סילבריוסי מר חייםמאיה דוניץמאיה פליקסברודטמושי חונןמעין צדקהעדיה גודלבסקיעידו בוקלמןעידו גובריןענת פיקערן זקספיי שפירוקיקי קרן-הוסרן סלביןשי כהןשמיל פרנקלשרון גלתומר דמסקי

הפרויקט יוצא לפועל בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ואמנות.

תוכנית השידורים:

4 בינואר – המלחין הישראלי (שמתגורר בניו-יורק) גיא ברש. ברש, כמו אילזצקי, הינו מלחין קלאסי, אקדמאי, ותלמיד לשעבר של המלחין המנוח אריק שפירא ז"ל. השניים יתהו יחדיו על המשמעות של אריק שפירא עבורם ועבור הסצנה הניסיונית בכלל, ויעברו אל עבודתו של ברש המושפעת מאוד ממפגשים עם ניסיוניות ואלתור.

18 בינואר – עידו בוקלמן, גיטריסט ונגן, הוא כמעט ייצוג מושלם לעולם האלתור הישראלי - סצנה ניסיונית מובהקת. עם בוקלמן ננסה להבין טוב יותר איך נראית הסצנה מבפנים ונשווה אותה לזו בחו"ל.

25 בינואר – אסף תלמודי הינו אולי המייצג הרחב ביותר של הניסיוניות בישראל. תלמודי מלחין וחוקר מוסיקה ניסיונית. מאידך הוא מוכר יותר ויותר כנגן ומפיק בשלל סוגות אחרות שאליהן הוא מצליח תמיד להכניס את טביעת האצבע הייחודית שלו. אורח מושלם לתהות מולו על גבולות מוסיקליים ואחרים.

יום שלישי, 9 בפברואר, 17:00 
אמנון וולמן הוא מלחין ומרצה למוסיקה אשר מצליח לחלוש ביצירתו על ספקטרום עצום: בין הכתוב לעילא, הסימפוני או הקאמרי, למוסיקה ממוחשבת ומאולתרת, מוסיקה למחול ותאטרון ואפילו עבודות מיצג וסאונד אשר מתכתבות לא אחת עם התחום הויזואלי. וולמן הינו דמות מיוחדת שעמדה בפרץ מול דור שלם של מלחינים אשר פעלו באופן לחלוטין שונה משלו, ואולי אף מנוגד. ועל כן יכול וולמן לייצג עבורנו את אחת ההזדמנויות האורגניות הראשונות לעיסוק בתכנים נסיוניים בישראל.

יום שני, 15 בפברואר, 11:00  
אילן וולקוב, מנצח, מפיק, כנר, מאלתר, ואישיות מוסיקלית מאלפת. את וולקוב ננסה, לשעה קלה, להפוך עד כמה שאפשר לאורקל של המוסיקה הישראלית. וולקוב מגיע מהתחום הקלאסי המעונב, אך גם כבר קנה את מקומו כמבצע ודמות משמעותית בקידום המוסיקה הניסיונית בישראל ובעולם. אם וולקוב לא יצליח לעשות לנו סדר, זה אומר שכנראה אין סדר...

יום שלישי, 23 בפברואר 2016, 17:30
שמיל פרנקל - קונטרבסיסט, מולטי אינסרומנטליסט, בונה כלים, מאלתר. פרנקל כנגן פעיל במספר סוגות, אך בעיקר מוכר לחובבי המוסיקה הנסיונית כמוסיקאי בעל גוון, אנרגיות ויכולות מאוד יחודיות. פרנקל גם בילה שנים בסצינה הלונדונית וההכרות העמוקה שלו עם שתי סצינות שונות יוכל לעזור לשפוך עוד קצת אור על הגדרת הנסיוניות המקומית.

יום שלישי, 08 במרץ 2016, 17:30 
אלכס דרול - נגן כלי הקשה, מאלתר, אמן פרפורמנס ואישיות אינטרדיסיפלינרית מובהקת. דרול הוא אחד האמנים המסקרנים ביותר בסצינה הישראלית וזאת בעיקר בשל יכולת הביטוי היחודית שלו שנוטה לחצות גבולות סגנוניים ואמנותיים באופן קבוע. הופעה ממוצעת של דרול יכולה לכלול שירה, דיקלום, נגינה על כלים או אובייקטים, או אפילו התייחסות לחלל. דרול מרבה להופיע בארץ ובחו"ל וכל מפגש חדש איתו חושף עוד נדבך בתרבות הנסיוניות ותרבות האילתור בפרט.

יום שלישי, 23 במרץ 2016, 17:30
אורי פרוסט - גיטריסט, בסיסט, מפיק. מעט מאוד צריך להאמר על אורי פרוסט, אדם שהילת המסתורין אופפת את אישיותו ויצירתו מזה יותר מ-20 שנה. בסצינת המוסיקה הישראלית פרוסט עבד כמלחין ונגן בסוגות מפופ ועד אוונגרד, והפיק תקליטים, שירים ויצירות המתכתבות עם סגנונות מגוונים, כולל מוסיקה למחול וסרטים. מאידך, דווקא פעילותו כמאלתר חופשי הינה די ויזבילית בשנים האחרונות וישנן לא מעט הזדמנויות לראות את פרוסט לצד המאלתרים המשמעותיים בסצינה המקומית. 

יום שלישי, 29 במרץ 2016, 17:30
פיי שפירו - זמרת, אמנית קול, פסנתרנית ומלחינה. שפירו מייצגת זן של אמן טוטאלי הפעיל בשילוב של זירות הכוללות הלחנה, פרויקטים קולבורטיביים, אוצרות ושירה, אך כמעט כל פועלה המגוון מתכתב עם הספקטרום הנסיוני. שפירו הירושלמית תוכל גם לאפשר הבנה יותר עמוקה של הסצינה העצמאית שהתפתחה שם, ואולי תהווה תיבת תהודה טובה לשאלות לגבי השונה והדומה בסצינות השונות.

יום שלישי, 29 במרץ 2016, 21:00
קונצרט אילתור - מפגש ספונטני בין אורחי Experimental Israel - פתוח לקהל ומועבר בשידור חי 

בהשתתפות (רשימה חלקית): עידו בוקלמן, אלכס דרול, שמיל פרנקל, אורי פרוסט, פיי שפירו..

יום שלישי, 05 באפריל 2016, 17:30
אורי קצנשטיין
 - פסל, אמן מופע, מוזיקאי, בונה כלי נגינה ומכונות סאונד, ויוצר סרטים. קצנשטיין, שמקורו במוסיקה ורוק, לימים הפך לאחת הדמויות המשפיעות ביותר בחיי האמנות באזורנו ועבודתו כוללת באופן קבע יצירות ניסיוניות וחדישות המשלבות כלי נגינה וסאונד. המפגש עם קצנשטיין יספק לנו את הפרספקטיבה הכ"כ נחוצה עבור פרויקט מחקר ויאפשר לקבל נקודת יחוס חיצונית לשאלות שבבסיסו. באופן כמעט נדיר, יחזור קצנשטיין למחוזות הסאונד הותיקים, ובאמצעות כלי נגינה שהוא עצמו בנה במרוצת השנים יבצע עבורנו סשן יחודי ברדיו חאלאס, שקצנשטיין נמנה על מקימיו.

יום שלישי, 03 במאי 2016, 17:30

ענת פיק - אמנית קול ומאלתרת. פועלה של פיק כולל יצירות מגוונות המשתמשות באלתור ומושפעות מזרמים שונים במוסיקה של המאה ה-20. פיק גם פעילה ביותר כאמנית קולבורטיבית אשר עבדה עם הדמויות המשמעתיות ביותר בסצנת האוונגרד הישראלית. כמאלתרת, מייצגת פיק קשר עם אידיאולוגיות שמקורן בבסיס תרבות האלתור. מולה נוכל לתהות על השינויים שחלו בתחום אפרופו אותן אידיאולוגיות ואולי גם על טעמים מקומיים יותר.

יום שלישי, 10 במאי 2016, 17:30
ערן זקס - ‪- אחת הדמויות הבולטות בסצנת האילתור הישראלית כמבצע על כלי מודרני שמזוהה יותר ויותר עם הניסיוניות, ה-No Input Mixer. פעילותו של זקס חולשת על קולבורציות עם הדמויות המשמעותיות בסצנה הניסיונית הישראלית וזו שבחו"ל, וכוללת "להקות" אלתור ייחודיות, שחלקן יתארחו באופן מיוחד בפרויקט.

יום חמישי 12 במאי 2016, 17:30 - הרלד רובין

יום שלישי, 17 במאי 2016, 17:30
יוסי מר חיים - מעט מאוד צריך להיאמר על מר חיים אשר מייצג בפועלו את ההיסטוריה החיה של התנועה הניסיונית בארץ. למר חיים פרויקטים רבים ומגוונים הכוללים מחקר וכתיבה בשלל סגנונות מוסיקליים (ולא רק). מולו נוכל אולי לקיים את הבדיקה המעמיקה ביותר על ההסטוריה של התחום הניסיוני בארץ, וללמוד איך היא נבדלת מעולם המוסיקה הקלאסית האקדמי, שם מקורו של מר חיים. 

יום שלישי, 24 במאי 2016, 20:00

יוני סילבר - קלרניטן, מולטי אינסטרומנטליסט ומלחין. סילבר נחשב בעיני רבים כאחד הדמויות המשמעותיות והמעניינות ביותר בתחום האילתור והמוסיקה הנסיונית בארץ. הוא ניגן עם הרכבים מגוונים בסגנונות שונים וממשיך לשתף פעולה עם אמנים מובילים בתחום בארץ ובעולם. סילבר התיק את מושבו ללונדון לפני מספר שנים, אך ביקושו של סילבר כנגן רק ממשיך לעלות. הזדמנות מצויינת להבין את התחום מעיניו של אמן בינ"ל.

יום חמישי 26 במאי 2016, 13:30 - שרון גל


יום שבת, 28 במאי 2016, החל מהצהריים...

סשן הקלטה לרדיו חאלאס - פתוח לקהל!

יוני סילבר וחברים מתארחים ב-Primate Arena (אלכס דרול וערן זקס)  

יום שלישי, 31 במאי 2016, 20:30>>

קונצרט אילתור - מפגש ספונטני בין אורחי Experimental Israel - פתוח לקהל ומועבר בשידור חי ברדיו חאלאס.

בהשתתפות (רשימה חלקית):

אסף תלמודי, ערן זקס, יוני סילבר, שי כהן, יוסי מר חיים, ענת פיק

יום שני, 6 ביוני, 17:30 - עידו גוברין

יום שלישי 14 ביוני - 17:30 - זהר שפיר ואולה סבצ'וק

יום שלישי 21 ביוני - 17:30 - עדיה גודלבסקי

יום חמישי - 30 ביוני - 20:30 - רן סלבין

יום שלישי 5 ביולי - 17:30- חגי פרשטמן 

יום שלישי 12 ביולי - 17:30 - אהד פישוף 

יום שלישי, 19 ביולי, 17:30
שי כהן - מלחין, אקדמאי, וסקסופוניסט. כהן מייצג שוב את סוג האמן החוצה גבולות בין הקלאסי, ג'אז, המודרני והניסיוני. המייחדת את כהן היא דווקא היכולת לשלב את שלל ההשפעות הללו ביצירותיו ללא ניסיון הגדרתי מאידך, התמצבותו כדמות חשובה באקדמיה הישראלית אשר אמונה, לפחות היסטורית, על "הפרדת הרשויות" הסגנונית.

יום שלישי 15 בספטמבר, 17:30 - אילי אדטו

יום שלישי 27 בספטמבר, 17:30 - אופיר קלמפרר

יום שלישי 4 באוקטובר, 17:30 - תומר דמסקי

יום חמישי 13 באוקטובר, 17:30 - אופיר בחמוצקי

יום שלישי 25 באוקטובר, 17:30 - דגנית אליקים

יום שלישי 01.11 – ז’אן קלוד ג’ונס 

יום שלישי 08.11 – אדם שפלן

יום שלישי 15.11 – מושי חונן

יום שלישי 22.11 – דניאל דוידובסקי

שלישי 29.11 - גרישא שחנס

שלישי 06.12 - איילת לרמן

שלישי 13.12 – ערן הדס

שלישי 27.12 – גיא הריז

שלישי 03.01.2017 – גיא דוביוס 

שלישי 10.01.2017 – נדב מייזל

17.01.2017 – מאיה דוניץ

24.01 - קיקי קרן הוס

31.01 - מוסיקה נובה


בשנת 2016 התחיל רדיו חלאס לשדר לייב מהאולפן במרכז לאמנות דיגיטלית במסגרת הפרויקט Experimental Israel. המלחין והחוקר ד"ר אופיר אילזצקי, יארח כל שבוע מוזיקאי או דמות אחרת המקושרת לסצנה הניסיונית בישראל. באמצעות שיחות עם האמנים והזמנת קטעים מקוריים פרי עטם שיוקלטו באולפן החדש של רדיו חאלאס, יבקש הפרויקט לתהות על קנקנה של המוסיקה הניסיונית בכלל, והישראלית בפרט. 

מטרת הפרויקט היא יצירת ארכיון מקוון שיאגד בתוכו יצירות של וראיונות עם הפעילים המרכזיים בתחום המוסיקה הניסיונית בישראל. הארכיון יוקם בשיתוף עם המרכז לאמנות דיגיטלית בחולון ויפורסם באמצעות תחנת הרדיו המקוונת של המרכז, רדיו חלאס. עבודת האיסוף, המחקר, ובעיקר העבודה היצירתית עם האמנים עצמם סביב תכניות הארכיון השונות תנסה לענות על השאלה שבבסיס המחקר: חשיפה השוואתית של הסגנון הניסיוני הישראלי, ודרישה האם סגנון כזה קיים? הארכיון המקוון יתכתב עם מיזמים אקדמיים דומים בעולם, אך יהווה פרויקט ראשון מסוגו לתחום המוסיקה הניסיונית. 

המפגשים השונים לא רק ינסו לשרטט את קווי המתאר של כל אמנית ואמן, אלא גם ליצור נרטיב מתמשך הממקד בכל מפגש את השאלה קצת יותר. הפרויקט לא יבקש בהכרח לענות על כל השאלות או אפילו המרכזיות, אלא ישמש "צילום מסך" של הסצנה הניסיונית בארץ אשר יאפשר שיח עמוק, מודע ומפותח יותר בנושא.

המפגשים יערכו כולם באולפן רדיו חלאס שבמרכז לאמנות דיגיטלית בחולון, יהיו פתוחים לקהל הרחב, וישודרו בשידור חי ברדיו חלאס (www.halas.am). אחת לחודש יפגשו מס’ אורחים בפרויקט לקונצרט קצר, שגם הוא יוקלט וישודר מאולפן רדיו חאלאס ויהיה פתוח לקהל הרחב. פרטים אודות הפרויקט ניתן למצוא באתר רדיו חלאס, באתר המרכז, ובפייסבוק.

תוכנית השידורים הקרובים:

שלישי 07.02 – יעל ברולסקי

שלישי 20.02 - רם גבאי בתיבה

שבת 25.02.2017 – יפתח כדן

שלישי 28.02.2017 – מעיין צדקה

שלישי 14.03.2017 – מאירה אשר

חמישי 23.03.2017 – אלברט בגר

שלישי 28.03.2017 – רונלד בורסן

 

תערוכות ופרויקטים (2001-2022)
ארכיונים

ארכיוני המרכז הוקמו בתמיכת קרן אוסטרובסקי וארטיס

ישראל הניסיונית

הפרויקט יוצא לפועל בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ואמנות.

תוכנית השידורים:

4 בינואר – המלחין הישראלי (שמתגורר בניו-יורק) גיא ברש. ברש, כמו אילזצקי, הינו מלחין קלאסי, אקדמאי, ותלמיד לשעבר של המלחין המנוח אריק שפירא ז"ל. השניים יתהו יחדיו על המשמעות של אריק שפירא עבורם ועבור הסצנה הניסיונית בכלל, ויעברו אל עבודתו של ברש המושפעת מאוד ממפגשים עם ניסיוניות ואלתור.

18 בינואר – עידו בוקלמן, גיטריסט ונגן, הוא כמעט ייצוג מושלם לעולם האלתור הישראלי - סצנה ניסיונית מובהקת. עם בוקלמן ננסה להבין טוב יותר איך נראית הסצנה מבפנים ונשווה אותה לזו בחו"ל.

25 בינואר – אסף תלמודי הינו אולי המייצג הרחב ביותר של הניסיוניות בישראל. תלמודי מלחין וחוקר מוסיקה ניסיונית. מאידך הוא מוכר יותר ויותר כנגן ומפיק בשלל סוגות אחרות שאליהן הוא מצליח תמיד להכניס את טביעת האצבע הייחודית שלו. אורח מושלם לתהות מולו על גבולות מוסיקליים ואחרים.

יום שלישי, 9 בפברואר, 17:00 
אמנון וולמן הוא מלחין ומרצה למוסיקה אשר מצליח לחלוש ביצירתו על ספקטרום עצום: בין הכתוב לעילא, הסימפוני או הקאמרי, למוסיקה ממוחשבת ומאולתרת, מוסיקה למחול ותאטרון ואפילו עבודות מיצג וסאונד אשר מתכתבות לא אחת עם התחום הויזואלי. וולמן הינו דמות מיוחדת שעמדה בפרץ מול דור שלם של מלחינים אשר פעלו באופן לחלוטין שונה משלו, ואולי אף מנוגד. ועל כן יכול וולמן לייצג עבורנו את אחת ההזדמנויות האורגניות הראשונות לעיסוק בתכנים נסיוניים בישראל.

יום שני, 15 בפברואר, 11:00  
אילן וולקוב, מנצח, מפיק, כנר, מאלתר, ואישיות מוסיקלית מאלפת. את וולקוב ננסה, לשעה קלה, להפוך עד כמה שאפשר לאורקל של המוסיקה הישראלית. וולקוב מגיע מהתחום הקלאסי המעונב, אך גם כבר קנה את מקומו כמבצע ודמות משמעותית בקידום המוסיקה הניסיונית בישראל ובעולם. אם וולקוב לא יצליח לעשות לנו סדר, זה אומר שכנראה אין סדר...

יום שלישי, 23 בפברואר 2016, 17:30
שמיל פרנקל - קונטרבסיסט, מולטי אינסרומנטליסט, בונה כלים, מאלתר. פרנקל כנגן פעיל במספר סוגות, אך בעיקר מוכר לחובבי המוסיקה הנסיונית כמוסיקאי בעל גוון, אנרגיות ויכולות מאוד יחודיות. פרנקל גם בילה שנים בסצינה הלונדונית וההכרות העמוקה שלו עם שתי סצינות שונות יוכל לעזור לשפוך עוד קצת אור על הגדרת הנסיוניות המקומית.

יום שלישי, 08 במרץ 2016, 17:30 
אלכס דרול - נגן כלי הקשה, מאלתר, אמן פרפורמנס ואישיות אינטרדיסיפלינרית מובהקת. דרול הוא אחד האמנים המסקרנים ביותר בסצינה הישראלית וזאת בעיקר בשל יכולת הביטוי היחודית שלו שנוטה לחצות גבולות סגנוניים ואמנותיים באופן קבוע. הופעה ממוצעת של דרול יכולה לכלול שירה, דיקלום, נגינה על כלים או אובייקטים, או אפילו התייחסות לחלל. דרול מרבה להופיע בארץ ובחו"ל וכל מפגש חדש איתו חושף עוד נדבך בתרבות הנסיוניות ותרבות האילתור בפרט.

יום שלישי, 23 במרץ 2016, 17:30
אורי פרוסט - גיטריסט, בסיסט, מפיק. מעט מאוד צריך להאמר על אורי פרוסט, אדם שהילת המסתורין אופפת את אישיותו ויצירתו מזה יותר מ-20 שנה. בסצינת המוסיקה הישראלית פרוסט עבד כמלחין ונגן בסוגות מפופ ועד אוונגרד, והפיק תקליטים, שירים ויצירות המתכתבות עם סגנונות מגוונים, כולל מוסיקה למחול וסרטים. מאידך, דווקא פעילותו כמאלתר חופשי הינה די ויזבילית בשנים האחרונות וישנן לא מעט הזדמנויות לראות את פרוסט לצד המאלתרים המשמעותיים בסצינה המקומית. 

יום שלישי, 29 במרץ 2016, 17:30
פיי שפירו - זמרת, אמנית קול, פסנתרנית ומלחינה. שפירו מייצגת זן של אמן טוטאלי הפעיל בשילוב של זירות הכוללות הלחנה, פרויקטים קולבורטיביים, אוצרות ושירה, אך כמעט כל פועלה המגוון מתכתב עם הספקטרום הנסיוני. שפירו הירושלמית תוכל גם לאפשר הבנה יותר עמוקה של הסצינה העצמאית שהתפתחה שם, ואולי תהווה תיבת תהודה טובה לשאלות לגבי השונה והדומה בסצינות השונות.

יום שלישי, 29 במרץ 2016, 21:00
קונצרט אילתור - מפגש ספונטני בין אורחי Experimental Israel - פתוח לקהל ומועבר בשידור חי 

בהשתתפות (רשימה חלקית): עידו בוקלמן, אלכס דרול, שמיל פרנקל, אורי פרוסט, פיי שפירו..

יום שלישי, 05 באפריל 2016, 17:30
אורי קצנשטיין
 - פסל, אמן מופע, מוזיקאי, בונה כלי נגינה ומכונות סאונד, ויוצר סרטים. קצנשטיין, שמקורו במוסיקה ורוק, לימים הפך לאחת הדמויות המשפיעות ביותר בחיי האמנות באזורנו ועבודתו כוללת באופן קבע יצירות ניסיוניות וחדישות המשלבות כלי נגינה וסאונד. המפגש עם קצנשטיין יספק לנו את הפרספקטיבה הכ"כ נחוצה עבור פרויקט מחקר ויאפשר לקבל נקודת יחוס חיצונית לשאלות שבבסיסו. באופן כמעט נדיר, יחזור קצנשטיין למחוזות הסאונד הותיקים, ובאמצעות כלי נגינה שהוא עצמו בנה במרוצת השנים יבצע עבורנו סשן יחודי ברדיו חאלאס, שקצנשטיין נמנה על מקימיו.

יום שלישי, 03 במאי 2016, 17:30

ענת פיק - אמנית קול ומאלתרת. פועלה של פיק כולל יצירות מגוונות המשתמשות באלתור ומושפעות מזרמים שונים במוסיקה של המאה ה-20. פיק גם פעילה ביותר כאמנית קולבורטיבית אשר עבדה עם הדמויות המשמעתיות ביותר בסצנת האוונגרד הישראלית. כמאלתרת, מייצגת פיק קשר עם אידיאולוגיות שמקורן בבסיס תרבות האלתור. מולה נוכל לתהות על השינויים שחלו בתחום אפרופו אותן אידיאולוגיות ואולי גם על טעמים מקומיים יותר.

יום שלישי, 10 במאי 2016, 17:30
ערן זקס - ‪- אחת הדמויות הבולטות בסצנת האילתור הישראלית כמבצע על כלי מודרני שמזוהה יותר ויותר עם הניסיוניות, ה-No Input Mixer. פעילותו של זקס חולשת על קולבורציות עם הדמויות המשמעותיות בסצנה הניסיונית הישראלית וזו שבחו"ל, וכוללת "להקות" אלתור ייחודיות, שחלקן יתארחו באופן מיוחד בפרויקט.

יום חמישי 12 במאי 2016, 17:30 - הרלד רובין

יום שלישי, 17 במאי 2016, 17:30
יוסי מר חיים - מעט מאוד צריך להיאמר על מר חיים אשר מייצג בפועלו את ההיסטוריה החיה של התנועה הניסיונית בארץ. למר חיים פרויקטים רבים ומגוונים הכוללים מחקר וכתיבה בשלל סגנונות מוסיקליים (ולא רק). מולו נוכל אולי לקיים את הבדיקה המעמיקה ביותר על ההסטוריה של התחום הניסיוני בארץ, וללמוד איך היא נבדלת מעולם המוסיקה הקלאסית האקדמי, שם מקורו של מר חיים. 

יום שלישי, 24 במאי 2016, 20:00

יוני סילבר - קלרניטן, מולטי אינסטרומנטליסט ומלחין. סילבר נחשב בעיני רבים כאחד הדמויות המשמעותיות והמעניינות ביותר בתחום האילתור והמוסיקה הנסיונית בארץ. הוא ניגן עם הרכבים מגוונים בסגנונות שונים וממשיך לשתף פעולה עם אמנים מובילים בתחום בארץ ובעולם. סילבר התיק את מושבו ללונדון לפני מספר שנים, אך ביקושו של סילבר כנגן רק ממשיך לעלות. הזדמנות מצויינת להבין את התחום מעיניו של אמן בינ"ל.

יום חמישי 26 במאי 2016, 13:30 - שרון גל


יום שבת, 28 במאי 2016, החל מהצהריים...

סשן הקלטה לרדיו חאלאס - פתוח לקהל!

יוני סילבר וחברים מתארחים ב-Primate Arena (אלכס דרול וערן זקס)  

יום שלישי, 31 במאי 2016, 20:30>>

קונצרט אילתור - מפגש ספונטני בין אורחי Experimental Israel - פתוח לקהל ומועבר בשידור חי ברדיו חאלאס.

בהשתתפות (רשימה חלקית):

אסף תלמודי, ערן זקס, יוני סילבר, שי כהן, יוסי מר חיים, ענת פיק

יום שני, 6 ביוני, 17:30 - עידו גוברין

יום שלישי 14 ביוני - 17:30 - זהר שפיר ואולה סבצ'וק

יום שלישי 21 ביוני - 17:30 - עדיה גודלבסקי

יום חמישי - 30 ביוני - 20:30 - רן סלבין

יום שלישי 5 ביולי - 17:30- חגי פרשטמן 

יום שלישי 12 ביולי - 17:30 - אהד פישוף 

יום שלישי, 19 ביולי, 17:30
שי כהן - מלחין, אקדמאי, וסקסופוניסט. כהן מייצג שוב את סוג האמן החוצה גבולות בין הקלאסי, ג'אז, המודרני והניסיוני. המייחדת את כהן היא דווקא היכולת לשלב את שלל ההשפעות הללו ביצירותיו ללא ניסיון הגדרתי מאידך, התמצבותו כדמות חשובה באקדמיה הישראלית אשר אמונה, לפחות היסטורית, על "הפרדת הרשויות" הסגנונית.

יום שלישי 15 בספטמבר, 17:30 - אילי אדטו

יום שלישי 27 בספטמבר, 17:30 - אופיר קלמפרר

יום שלישי 4 באוקטובר, 17:30 - תומר דמסקי

יום חמישי 13 באוקטובר, 17:30 - אופיר בחמוצקי

יום שלישי 25 באוקטובר, 17:30 - דגנית אליקים

יום שלישי 01.11 – ז’אן קלוד ג’ונס 

יום שלישי 08.11 – אדם שפלן

יום שלישי 15.11 – מושי חונן

יום שלישי 22.11 – דניאל דוידובסקי

שלישי 29.11 - גרישא שחנס

שלישי 06.12 - איילת לרמן

שלישי 13.12 – ערן הדס

שלישי 27.12 – גיא הריז

שלישי 03.01.2017 – גיא דוביוס 

שלישי 10.01.2017 – נדב מייזל

17.01.2017 – מאיה דוניץ

24.01 - קיקי קרן הוס

31.01 - מוסיקה נובה


בשנת 2016 התחיל רדיו חלאס לשדר לייב מהאולפן במרכז לאמנות דיגיטלית במסגרת הפרויקט Experimental Israel. המלחין והחוקר ד"ר אופיר אילזצקי, יארח כל שבוע מוזיקאי או דמות אחרת המקושרת לסצנה הניסיונית בישראל. באמצעות שיחות עם האמנים והזמנת קטעים מקוריים פרי עטם שיוקלטו באולפן החדש של רדיו חאלאס, יבקש הפרויקט לתהות על קנקנה של המוסיקה הניסיונית בכלל, והישראלית בפרט. 

מטרת הפרויקט היא יצירת ארכיון מקוון שיאגד בתוכו יצירות של וראיונות עם הפעילים המרכזיים בתחום המוסיקה הניסיונית בישראל. הארכיון יוקם בשיתוף עם המרכז לאמנות דיגיטלית בחולון ויפורסם באמצעות תחנת הרדיו המקוונת של המרכז, רדיו חלאס. עבודת האיסוף, המחקר, ובעיקר העבודה היצירתית עם האמנים עצמם סביב תכניות הארכיון השונות תנסה לענות על השאלה שבבסיס המחקר: חשיפה השוואתית של הסגנון הניסיוני הישראלי, ודרישה האם סגנון כזה קיים? הארכיון המקוון יתכתב עם מיזמים אקדמיים דומים בעולם, אך יהווה פרויקט ראשון מסוגו לתחום המוסיקה הניסיונית. 

המפגשים השונים לא רק ינסו לשרטט את קווי המתאר של כל אמנית ואמן, אלא גם ליצור נרטיב מתמשך הממקד בכל מפגש את השאלה קצת יותר. הפרויקט לא יבקש בהכרח לענות על כל השאלות או אפילו המרכזיות, אלא ישמש "צילום מסך" של הסצנה הניסיונית בארץ אשר יאפשר שיח עמוק, מודע ומפותח יותר בנושא.

המפגשים יערכו כולם באולפן רדיו חלאס שבמרכז לאמנות דיגיטלית בחולון, יהיו פתוחים לקהל הרחב, וישודרו בשידור חי ברדיו חלאס (www.halas.am). אחת לחודש יפגשו מס’ אורחים בפרויקט לקונצרט קצר, שגם הוא יוקלט וישודר מאולפן רדיו חאלאס ויהיה פתוח לקהל הרחב. פרטים אודות הפרויקט ניתן למצוא באתר רדיו חלאס, באתר המרכז, ובפייסבוק.

תוכנית השידורים הקרובים:

שלישי 07.02 – יעל ברולסקי

שלישי 20.02 - רם גבאי בתיבה

שבת 25.02.2017 – יפתח כדן

שלישי 28.02.2017 – מעיין צדקה

שלישי 14.03.2017 – מאירה אשר

חמישי 23.03.2017 – אלברט בגר

שלישי 28.03.2017 – רונלד בורסן

 

ארכיוני המרכז הוקמו בתמיכת קרן אוסטרובסקי וארטיס

ארכיוני המרכז הוקמו בתמיכת קרן אוסטרובסקי וארטיס

הפרויקט יוצא לפועל בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ואמנות.